2009. október 7., szerda

'Zine review : Spálená Ramena #1

Végre itt az első zine-bemutatóm...

a Shrunken & Mummified fanzine-t készítő Erik jelenleg Csehországban él, néha hazaugrik egy kis időre. Sikerült nyáron találkoznom vele, így szert tettem egy Spálená Ramena-ra is.
Amíg Erik előbbi újságja stílusilag elég vegyes volt az underground zenéken belül, addig ez az új zine kizárólag punk, hardcore, és grind/noise dolgokkal foglalkozik.

Kívűlről pedig olyan, mint egy personal zine. Tök jó, hogy a szerkesztő úr be mert vállalni egy ilyen újítást. Az újság formátuma az A/4-es méret fele, de hosszában van elfelezve, remélem ez a képeken valamennyire kivehető. A borító fura színű karton papír, a hátlapon pedig megtudhatod, hogy hányas számú példányt tartod a kezedben.

A zenekari interjúkon kívűl, hanganyagokról és fanzinekről is olvashatsz rövid ismertetőket.
Erik jól ír, jókat kérdez az interjúalanyoktól. Benne megvan az, ami belőlem hiányzott mindig is: a képesség arra, hogy ne készítsen unalmas interjúkat.
Az érdekességekre vágyó fanzine-olvasók egy baszk színtérriportot is olvashatnak az újságban. Amúgy a következőkkel olvashat interúkat az érdeklődő közönség: Sakatat, Gyalázat, Scholars, Michel Platinium, Ataque Periférico, és egy interjút Petra-val, a cseh Cerelitida fanzine szerkesztőjével. Ezenkívűl még, egy Scarto-Corebastards miniturné-beszámolót is találhat a lapban az, aki megveszi.


A lap borítóval együtt 40 oldal, belül fekete-fehér, és a cseh cím ellenére angol nyelven íródott.

Pontos árat nem tudok, de ha érdekel, akkor írj ide, és megtudhatod mennyibe kerül, és hogyan juthat el hozzád: shrunky@freemail.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése